Hellre två skidor på fötterna än en tappad i spåret

Vildmannafloppen, 10 km av 40 möjliga.

Så jäkla dåligt. Det enda positiva var att jag slapp betala startavgift som tack för att jag sprutade snö i höstas. Direkt efter start, i lilla backen upp mot ladan, lyckades jag tappa vänsterskidan. Dumt gjort. Jag backade genom malströmmen av åkare för att, omgärdad av ett rörligt plockepinn av skidor och stavar, ta på skidan igen. Det gick allt annat än smidigt och jag har en bestämd känsla av att det inte var särkilt många åkare bakom mig när jag väl var klar. Jag ägnade några kilometer åt att åka om folk när det passade och var värt det. I backarna från E4:an och tillbaka upp mot elljusspåret insåg jag att det inte var min dag och borta vid skidskyttebanan bestämde jag mig för att ett varv fick räcka.

Några timmar senare åkte jag skridskor med sjuåringen och ett av grannbarnen, samt ett smygande illamående. Det sistnämnda blev värre och värre framåt kvällen och fick sällskap av feber. Summa summarum kan man säga att det här var en riktig skitdag och att det trots allt kanske var tur att jag tappade den där skidan.


En stund senare låg min skida ensam och hjälplös i spåret.

Det här inlägget postades i Osorterat. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>